pengomplot

Rabu, Oktober 14, 2009

Obses?

Sejak aku beli benda ni, senang sikit aku nak periksa tekanan darah. Tak payah buang masa tunggu lama kat klinik atau hospital. Pulak tu aku ni jakun sikit, semua benda aku nak periksa tekanan darah. Kucing, pokok misai kucing, lipas, tudung saji dan bla bla bla. Alhamdulillah, tahap tekanan darah mereka dan tuan mereka normal. Darah tinggi yang kronik ni boleh menyebabkan serangan sakit jantung, strok dan... kamu google lah sendiri. Apa pun, kesihatan dan duit sama penting.

5 ulasan:

tukangkomputersekolah berkata...

err.. berapakah harga utk sejibik benda alah tue incik bijan?

Bijan berkata...

RM100. Berbaloi-baloi!

Jijahh @ f.k berkata...

hiss sib baik check tekanan darah jer .. wat nye beli set check darah (kencing manis) mau hari hari check darah gak aperr ?? ... hehehe .. jgn marah tuan umahh ...

Bijan berkata...

Ada jual ke set check darah tu? Nak beli lah. Tak marah nanti kena jual, berebut awek nak beli...heheh!

Bihunsup berkata...

Assalaualaikum encik tuan yang dipertua PIBG BIJAN... kita nak tanya la.. awak ada mesin tekanan darah kan.. mesin tekanan angin atau air ada tak... kalau ada kita nak beli la... mesin tekanan darah tu bleh cek tak kat rambut.. nak tau gak tekanan rambut kita tahap camne? kan kan kan?

Domo Arigato gozaimas'ta.